Στήριξη επιχειρηματικότητας ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων

Στήριξη επιχειρηματικότητας ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων

Αρ. Πρωτ. 191/17.06.09

Προς Υπουργούς:

- Οικονομίας & Οικονομικών

- Ανάπτυξης

 

Η οικονομική κρίση φαίνεται να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του κλάδου πρατηρίων υγρών καυσίμων στην χώρα μας, καθώς πρόκειται για έναν επαγγελματικό κλάδο που έχει εξαιρεθεί τα τελευταία χρόνια από προγράμματα επιδοτήσεων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις Ενώσεις Πρατηριούχων και Εμπόρων Υγρών Καυσίμων του Νομού Θεσσαλονίκης σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στα πρατήρια με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμός κεφαλαίου.          

Επιπλέον οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά και να εναρμονιστούν σύμφωνα με την Α.Δ. 14/1989 που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης 1685/23/8/2007.

Ο εκσυγχρονισμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων με ηλεκτρονικά συστήματα εισροής και εκροής καυσίμων, η τοποθέτηση συστημάτων αυτοεξυπηρέτησης καυσίμων, πλύσης αυτοκινήτων θα αναβαθμίσουν τόσο την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά θα μειώσουν και σημαντικά το κόστος λειτουργίας των πρατηρίων.

 Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 ­- Προβλέπεται να προχωρήσουν τα αρμόδια Υπουργεία στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των επαγγελματιών του κλάδου πρατηρίων υγρών καυσίμων και την ένταξή τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων;  

Απαντήσεις Υπουργείων